Ιστορικό Σταθμού

Χαρούμενο Καστράκι

Το κέντρο προσχολικής αγωγής – ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ – ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1993 στην περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς στον Πειραιά. Προσφέρει έως και σήμερα μία ασφαλή και όμορφη ατμόσφαιρα για τα παιδιά, βοηθώντας τα να ξεκινήσουν να λειτουργούν ομαλά μέσα στο σχολικό περιβάλλον και κατ` επέκταση στην κοινωνία.
Στο χώρο μας τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται και να λειτουργούν με όρια. Με βάση αυτή την αρχή πορευόμαστε γιατί όπως είπε και ο Ροβεσπιέρος εκεί που αρχίζουν τα όρια του ενός σταματάνε τα όρια του άλλου!!!

Ετσι γίνονται σοβαροί και σπουδαίοι άνθρωποι με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Σε όλη αυτή τη σημαντική προσπάθεια δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η αρωγή των γονιών, αυτός είναι και ο λόγος που απαιτούμε από τους γονείς το αυτονόητο, την αντίστοιχη προσπάθεια στο σπίτι!!!
Η σχέση μας με τους γονείς για τους παραπάνω λόγους, είναι φιλική και προσωπική, αυτός επίσης είναι και ο λόγος που λειτουργούμε ως οικογένεια!!!
Σ αυτό το σημείο βοηθάνε πολύ οι συγκεντρώσεις γονέων που γίνονται κάθε μήνα με την παρουσία του παιδοψυχολόγου μας και με συζητήσεις που γίνονται και με απορίες που δεν μένουν ποτέ άλυτες!!!

Τα παιδιά κοντά μας νιώθουν απόλυτη ασφάλεια και οικογενειακή θαλπωρή.

Αυτό επιτυγχάνεται και με διάφορους άλλους τρόπους όπως η μη αλλαγή προσωπικού, κάτι που έχει μεγάλη σημασία τόσο για τους γονείς όσο και για τα ίδια τα παιδιά.

Στο χώρο μας τα παιδιά σιτίζονται με εξαιρετικής ποιότητας τροφές – όσο το δυνατόν βιολογικές-.
Παίρνουν το πρωινό τους, το δεκατιανό τους, το κυρίως γεύμα τους καθώς και το απογευματινό τους –όσα παιδάκια φεύγουν αργά το απόγευμα.
Ο κορμός του διατροφολογίου είναι προσαρμοσμένος από την παιδίατρό μας έτσι ώστε να γίνεται η σωστή κατανομή των βιταμινών και τα παιδιά να σιτίζονται άψογα.
Το διατροφολόγιο περιλαμβάνει ποικιλία τροφών όπως κρέας, λαχανικά, όσπρια, κοτόπουλο και ψάρι. Επίσης στο δεκατιανό πρσφέρουμε κυρίως φρούτα και φρουτοσαλάτες.
Στα παιδάκια που μένουν κοντά μας μετά τις 2.00 το μεσημέρι παρέχουμε και απογευματινή σίτιση.

Ενημέρωση του διατροφολογίου παίρνετε την πρώτη μέρα κάθε μήνα αναλυτικά.