Παράλληλες δραστηριότητες

Παράλληλες δραστηριότητες

 

  • Πρόγραμμα κολύμβησης

Πραγματοποιούνται εβδομαδιαίες επισκέψεις στο κολυμβητήριο «Πλάτωνας», στην περιοχή της Νίκαιας. Τα παιδιά μαθαίνουν να αισθάνονται άνετα μέσα στο νερό, μέσω ασκήσεων υπό την επίβλεψη δασκάλων.

  • Αθλήματα

Μία φορά την εβδομάδα, επισκέπτεται γυμνάστρια το νηπιαγωγείο μας και μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια βοηθά στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παιδιών μας.

  • Εκπαιδευτικές εκδρομές

Τακτικά, κάνουμε επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους , πάρκα αναψυχής, όπως είναι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο όπου μας δίνεται η ευκαιρία να

δούμε τα ζώα από κοντά αλλά και να εξηγήσουμε στα παιδιά ποιος είναι πραγματικά ο φυσικός τους χώρος καθώς και να συλλέξουμε όλοι μαζί πληροφορίες για το φυσικό τους περιβάλλον και που θα έπρεπε να ζουν πραγματικά.

Με αυτό τον τρόπο και μετά από επεξεργασία του θέματος για τουλάχιστον μια εβδομάδα στα παιδιά παίρνουν τα μηνύματα της αγάπης και του σεβασμού προς τα ζώα.

Άλλο ένα μέρος όπου επιλέγουμε για βιωματικά μαθήματα είναι  και το Πολιτιστικό Πάρκο της Κερατέας.

 Εκεί τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φύση, ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες και παρακολουθούν βιωματικά εργαστήρια, όπως το μάζεμα των σταφυλιών, η παρασκευή του ψωμιού από τα παλιά χρόνια όπου ακόμα οι άνθρωποι μάζευαν το σιτάρι, το άλεθαν με πέτρες και έφτιαχναν το ψωμί, εκεί τα παιδιά ξεκινούν από την αρχή τη διαδικασία και καταλήγουν να ζυμώνουν και να ψήνουν το ψωμί σε φούρνο με ξύλα όπου το φουρνίζουν μόνα τους!!!

Μαθαίνουμε για τα παλιά επαγγέλματα, για τα βότανα και τόσα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα!!!

  • Θεατρικές παραστάσεις και κουκλοθέατρο

Συχνά, θεατρικές ομάδες επισκέπτονται τα χώρο του σταθμού και δίνουν παραστάσεις για τα παιδιά μας. Τα παραμύθια, η μουσική, το θεατρικό παιχνίδι και ο χορός με τα οποία έρχονται σε επαφή, τα ενθουσιάζει και τα βοηθά να αναπτύξουν σταδιακά τη δική τους φαντασία και δημιουργικότητα.